понеділок, 20 лютого 2017 р.

Малювання манкою

Джерело інформації http://dityinfo.com/dozvillya/malyuvannya-mankoyu.html


Малювання манкою позитивно позначається на розвитку дрібної моторики пальчиків, тактильних відчуттів дитини, сенсорики, мислення, фантазії, уяви, мови, мозку малюка. До того ж такий вид творчості діє заспокійливо на дитину, що актуально для непосидючих малюків.

У процесі малювання манку можна затискати в кулак, пересипати з долоньки на долоньку, малювати химерні візерунки пальчиками, долоньками. У старших діток можуть вийти справжні картини з манної крупи: машини, дерева, сонечко, будиночки .... Обмежується тільки фантазією малюка. 

Підготовка до малювання
Насамперед візьміть те, на чому дитина буде малювати - це може бути піднос, широкий посуд, прямокутний тазик з високими бортиками - дитині достатньо місця для творчості і немає ризику, що манка ненароком буде висипана на підлогу. Далі розсипаємо НЕ товстим шаром манку на дно посуду (буквально 3-4 мм, інакше дитині буде складно малювати) і вручаємо дитині.

Малювати можна все, що подобається - транспорт, будинки, людей, птахів, тварин. Можна водити пальчиком і вимальовувати крапочки, хвильки, палички, кружечки. 
(більше див. за посиланням)


Немає коментарів:

Дописати коментар