понеділок, 26 лютого 2018 р.

Знання основ графічної грамоти - важлива складова технологічної підготовки школярів

Знання основ графічної грамоти є важливою складовою технологічної підготовки школярів. Вивчення креслення у 8-11 класах може вивчатися як курс за вибором за навчальною програмою «Креслення» для загальноосвітніх навчальних закладів (лист МОН України від 19.11.2013 р. №1/11-17679). Проте, не дивлячись на те, що значна частина випускників шкіл району вступає до Кременчуцького державного університету імені Михайла Остроградського (у тому числі до коледжу), Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, для вступу до яких і подальшого навчання необхідні  хороші знання з креслення, зазначений предмет вивчається лише в Новознам’янському НВК та Вільнотерешківській ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. І.М.Волочая Новознам’янської сільської ради (8-9 класи), Піщанській гімназії (8-9 класи), Пришибській ЗОШ І-ІІІ ступенів Пришибської сільської ради (8-9 класи та в 11 класі технологічного напряму за навчальною програмою «Креслення. 11 клас» для загальноосвітніх навчальних закладів  (лист МОН України від 19.11.2013 р. №1/11-17681).

23 лютого 2018 року на базі Вільнотерешківської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені І.М.Волочая відбувся ІІ (районний) етап обласного учнівського конкурсу з креслення в 2017-2018 навчальному році.
Конкурс традиційно  складався з 2-х турів: теоретичного і практичного. Учні відповіли на тестові питання та виконали завдання на графічні знання, уміння і навички.

Серед учасників були 18 учнів із 6 закладів загальної середньої освіти Кременчуцького району:
Білецьківського НВК (учитель Левицький С.М.) та Садківської ЗОШ І-ІІІ ступенів (учитель Адаменко В.В.) Кременчуцької районної ради, Новознам’янського НВК (учитель Рогожина Л.О.) та Вільнотерешківської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. І.М.Волочая (учитель Тарчанська Л.О.) Новознам’янської сільської ради, Рокитненського НВК (учитель БерезаТ.В.) Омельницької сільської ради та Піщанської гімназії (учитель Костенко П.М.) Піщанської сільської ради.

Вітаємо усіх учасників, переможців, призерів та їх учителів!



Переможці та призери ІІ (районного) етапу
обласного учнівського конкурсу з креслення в 2017-2018 н.р.

І місце
1
Митрога Гліб
8
Новознам’янський НВК
Рогожина Л.О.
2
Малашта Олександра
9
Новознам’янський НВК
Рогожина Л.О.
3
Биченко Ілля
10
Білецьківський НВК
Левицький С.М.
4
Радченко Денис
11
Піщанська гімназія
Костенко П.М.

ІІ місце
1
Білий Юрій
8
Новознам’янський НВК
Рогожина Л.О.
2
Чабаненко Анна
8
Рокитненський НВК
Береза Т.В.
3
Кулик Максим
9
Вільнотерешківська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені І.М.Волочая
Тарчанська Л.О.
4
Пилипенко Дмитро
9
Рокитненський НВК
Береза Т.В.
5
Ґава Людмила
11
Білецьківський НВК
Левицький С.М.
6
Більченко Андрій
11
Садківська ЗОШ І-ІІІ ступенів
Адаменко В.В.

ІІІ місце
1
Герасименко Дарина
8
Білецьківський НВК
Левицький С.М.
2
Яковенко Аліна
8
Піщанська гімназія
Костенко П.М.
3
Багро Марія
9
Білецьківський НВК
Левицький С.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар